Vrienden van de Kamermuziek

Kamermuziek met de nieuwe generatie musici in de Amstelkerk te Amsterdam 

Vrienden van de Kamermuziek bestaat dit seizoen vijf jaar en viert dat met een extra bijzonder concertseizoen: luister naar vijf afwisselende en unieke concerten uitgevoerd door de nieuwe generatie musici in de Amstelkerk en De Duif (jubileumconcert) te Amsterdam, elk concert met zijn eigen thema en bijpassende fingerfoods. Prijzen zijn inclusief een glaasje wijn en hapjes!


Crowdfunding geslaagd!

In het komende seizoen bestaat Vrienden van de Kamermuziek 5 jaar! Dat wordt gevierd met een bijzonder en feestelijk jubileumconcert op 23 december. Deze keer niet in de Amstelkerk, maar om de hoek van de kerk in de Amsterdamse Duif. Op het programma staan twee meesterwerken: het Tripleconcert van Ludwig van Beethoven voor pianotrio en symfonieorkest en de beroemde Sonate van Franz Liszt in de bewerking van Joan Berkhemer voor strijkorkest.

Het realiseren van dit concert met tientallen orkestmusici, drie solisten en een dirigent is een grote uitdaging. Vandaar dat Vrienden van de Kamermuziek een crowdfunding heeft opgezet via Voordekunst. Deze campagne is inmiddels met 103% geslaagd! Heel veel dank aan alle donateurs! 


Eerstvolgende concert: Jubileum- en Kerstconcert 'Beethoven & Liszt'

Zondag 23 december 2018 om 16:00 uur
Vrienden van de Kamermuziek bestaat vijf jaar en viert dat met een prachtig jubileumconcert! U hoort Liszt geliefde Sonate in b in een uniek arrangement. Mokum Symphony’s artistiek leider Joan Berkhemer bewerkte deze pianosonate voor strijkorkest. Voorafgaand hoort u Beethoven’s magnifieke Tripleconcert, met als solisten de drie musici van TRIO 258.