Over de serie

Vrienden van de Kamermuziek is een initiatief van Lestari Scholtes (piano). Door de vele concerten die zij met jonge, enthousiaste en inspirerende musici beluisterde en speelde kwam zij op het idee om een kamermuziekserie in het leven te roepen met jonge opkomende musici die niet alleen veelbelovend zijn, maar echt een groot deel uitmaken van het (inter)nationale muziekleven: de nieuwe generatie musici. Allen musici die met elkaar zijn opgegroeid van jong talent tot waar ze nu staan en allen musici die een grote liefde hebben voor kamermuziek en die samen de reis maken om met elkaar de wereld van het musiceren verder te ontdekken. 

Elk van de vier concerten heeft een eigen 'special': España (New European Ensemble ft. Thomas Beijer), Betoverend Brahms, Weense Klasse en American Express. Het geijkte kamermuziekrepertoire, zoals Schubert’s Pianotrio in Bes en de Hongaarse dansen van Brahms, wordt gecombineerd met minder bekende, maar zeer bijzondere werken als de Suite voor twee violen, cello en piano linkerhand van Korngold en het Pianokwartet van Turina. Alle concerten worden aangevuld door thematische drankjes en fingerfoods. 

De locatie van de concerten is de sfeervolle Amstelkerk te Amsterdam. Adres: Amstelveld 10, 1017 JD, Amsterdam.

Vrienden van de Kamermuziek wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsherstel, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de P.W. Janssen's Friesche Stichting.


Word Vriend van de Kamermuziek! 

Wilt u bijdragen aan een serie bijzondere concerten met musici van nu? Word dan Vriend van de Kamermuziek en geniet van de vele voordelen, zoals kortingen op losse kaarten en passepartouts. Vul het onderstaande formulier in en voor een bedrag van 50 euro per jaar steunt u Vrienden van de Kamermuziek! 

Vrienden van de Kamermuziek is ondergebracht bij de Stichting Vrienden van de Kamermuziek, KvK 63539055. 

JA! Ik word Vriend van de 
Kamermuziek!  
Vul hieronder het formulier in en er wordt spoedig contact met u opgenomen. 

Naam 
Voorletters 
Adres 
Postcode en woonplaats 
Telefoonnummer 
E-mailadres  
Bankrekeningnummer