Julien heeft opgetreden in de Barbican Hall (Londen), Auditorio Nacional (Madrid), Palau de la Musica (Barcelona), Elbphilharmonie (Hamburg), en is een regelmatige gast van het Paleis voor Schone Kunsten (Brussel) en Concertgebouw Amsterdam. Andere tournees brachten hem naar Japan (Tokyo, Sumida Tryphony Hall), Libanon (Beirut Chants festival), Turkije (Ankara Music Festival) en de VS (Miami International Piano Festival). Hij is artiest in residentie bij Flagey.
Hij trad op met de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Brussels Philharmonic, Belgian National Orchestra, Antwerp Symphony Orchestra, Sinfonia Varsovia en New Japan Philharmonic; onder dirigenten als Trevor Pinnock, Jun Märkl, Michel Tabachnik, Augustin Dumay, Hervé Niquet, Joshua Weilerstein en Enrique Mazzola. Zijn toewijding aan de werken van Dinu Lipatti hebben geresulteerd in warme samenwerkingen met o.a. het Bucarest Radio Orchestra.
Als ervaren kamermusicus werkt hij regelmatig samen met Augustin Dumay, Camille Thomas, Frank Braley, Maria João Pires en Lorenzo Gatto, met wie hij gedurende verschillende seizoenen de complete Beethoven vioolsonates heeft uitgevoerd (o.a. in Wigmore Hall, het Louvre en het Concertgebouw Amsterdam).
Hoogtepunten van de afgelopen seizoenen waren uitnodigingen van het Concertgebouw (Amsterdam), Wigmore Hall, Flagey (Brussel) en de Steinway International Concert Series (Cardiff). Hij was te gast op het Enescu Festival, het Beirut Chants Festival, het Miami International Piano Festival en gaf kamermuziekconcerten in De Doelen (Rotterdam), het Palais des Beaux-Arts (Charleroi) en het Théâtre des Abesses (Parijs).
Andere recente hoogtepunten zijn de voltooiing van Julien's complete Beethoven Vioolsonates opname met Lorenzo Gatto (Alpha Classics), die de Diapason d'or de l'Année 2016 won; zijn debuut concerto album met Lipatti's Concertino voor piano en orkest en Mozart's Piano Concerto No. 27 in Bes-groot, KV 595 (Les Métamorphoses Orchestra en dirigent Raphaël Feye, op Evil Penguin Records). Daarnaast ontving hij in 2017 een Echo Klassik Award voor zijn album met celliste Camille Thomas. Julien is vervolgens overgegaan tot het tekenen bij Harmonia Mundi International, het uitbrengen van een avontuurlijke Bach -Bartók in 2020, gevolgd in 2022 door A Well-tempered Conversation, een conceptuele kijk op Bach's iconische Well-Tempered Keyboard.
Julien Libeer studeerde bij Daniel Blumenthal (Koninklijk Conservatorium Brussel), Jean Fassina (Parijs) en Maria João Pires, en is een geassocieerd artiest van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar hij zich ook specialiseerde in kamermuziek met de leden van het Artemis Kwartet. Verder heeft hij adviezen gekregen van Dmitry Bashkirov, Alfred Brendel, Nelson Delle Vigne-Fabbri, Jura Margulis en Gerhard Schulz (Alban Berg Quartet).
Naast het concerteren is Julien gedreven om projecten te initiëren of mee te werken aan projecten die geworteld zijn in het idee dat muziek, ver voorbij haar esthetische waarde, een kracht van verandering kan zijn voor iedereen die bereid is te luisteren. Een van deze projecten was Julien gastheer van een Belgische tv-serie, die een pleidooi hield voor muzikale storytelling. Verder is hij gastheer van de concertserie Salon Libeer in het Brugse Concertgebouw, waarin hij samenwerkt met een collega-musicus en een spreker (bijv. filosoof, historicus, auteur), en van de lezingenreeks Dead or Alive, een filosofische verkenning van de verschuivingen in de klassieke muziek (in samenwerking met LUCA School of Arts en de Katholieke Universiteit Leuven.
Als artistiek directeur van het project Zingend Molenbeek begeleidt hij koorrepetities op hoog niveau in de lagere scholen van een Brusselse voorstad die om allerlei verkeerde redenen beroemd is. Julien hoopt dat de kennismaking van deze kinderen met muziek, met al zijn eisen en beloningen, hen zal helpen groeien op persoonlijk en sociaal vlak.